HSA Grundutbildning (Onlinekurs)

Nationella katalogtjänsten HSA innehåller kvalitetssäkrade uppgifter om personer och enheter i Sveriges landsting, kommuner och privata vårdaktörer.

Informationen i HSA utgör viktigt underlag för flera säkerhets- och söktjänster som t.ex. SITHS, NPÖ, Pascal, Hitta och jämför vård på 1177.se

Vi erbjuder nu denna utbildningen digitalt. Det innebär att vi kör utbildningen över ett konferensverktyg där en av våra HSA-experter håller utbildningen live, och ni kan sitta hemma på ert egna kontor. Frågor kan självklart också ställas via verktyget för att säkerställa att ni får ut så mycket som möjligt av utbildningen.

Observera att grundkursen inte innehåller några praktiska övningar. Är det träning i verktyget du behöver, ska du istället anmäla dig till en HSA Admin-kurs.


Vår HSA Grundutbildning vänder sig till HSA-ansvariga, HSA-administratörer och dig som vill veta mer om HSA. Du får t.ex. information om:

  • Vad HSA är
  • Nationell infrastruktur
  • Regelverk
  • Roller och ansvar
  • Struktur och innehåll
  • Intern revision för HSA

Utbildningen hålls online och kostar 5 900 kr/person (exkl. moms). Utbildningen startar 13.00 och håller på till 16.00 med några kortare pauser. Utförlig information återfinns i bekräftelsen som får du ett efter anmälan.

Anmälan sker här nedan.

Om ni är flera från er organisation som behöver gå vår HSA Grundutbildning kan vi även genomföra utbildningen på plats hos er. Skicka intresseförfrågan till [email protected].

Anmäl dig till denna kurs

Thank you! We will contact you shortly.